• TECHKNOW
 • TECHKNOW

  Resize
  Dock/Undock
  NEW FAQ ADDED

  X

  Minereuri din zone de conflict

  IMC International Metalworking Companies B.V., prin firmele sale proprii și afiliate din lumea întreaga (IMC Group) are ca obiect de activitate prelucrarea, dezvoltarea, marketingul și vânzarea sculelor așchietoare din carburi și a altor produse legate de acestea.

  De-a lungul anilor, odată cu amplificarea conștientizării responsabilității sociale a întreprinderilor, acestea s-au conformat din ce în ce mai mult pretențioaselor standarde internaționale privind guvernarea corectă. Asemenea standarde solicită, printre altele, exercitarea controlului asupra gradului în care lanțul de distribuție poate afecta societatea. Evident, ca rezultat al unui asemenea progres, cooperarea între toți participanții la procesul de furnizare a devenit o condiție prealabilă obligatorie a existenței interacțiunilor comerciale în întregul ecosistem.

  În acest context, dorim să vă atragem atenția asupra cerințelor legale și sociale relevante, legate de sursa de achiziție și utilizarea anumitor minerale cunoscute generic ca și ‘’Conflict Minerals’’.

  În mod specific, este cunoscut faptul că întreprinderile angajate în furnizarea mineralelor Columbit-Tantalit (Coltan), Cassiterit, Aur, Wolframit și derivatele lor Tantal, Tin și Wolfram și care se găsesc în Republica Democrată Congo și ‘’Țări Adiacente’’, inclusiv: Angola, Burundi, Republica Centraficană, Republica Congo, Ruanda, Sudan, Tanzania, Uganda și Zambia prezintă riscul de a contribui la realizarea conflictului în aceste țari.

  Astfel, au fost create standarde privind comerțul international și impuse de Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OECD), de Congresul Statelor Unite și de Comisia de Securitate și Schimb a Statelor Unite (SEC). Scopul acestora este de a asigura comerț international FĂRĂ CONFLICT pe întregul lanț de distribuție a mineralelor.

  Ca unul dintre jucătorii-cheie în industria carburilor, ne obligăm să ne asigurăm că toate mineralele care intră în componența produselor IMC sunt și vor fi achiziționate numai ‘’LIBERE DE CONFLICT’’, în deplin respect pentru drepturile omului și în strictă conformitate cu standardele internaționale antemenționate.

  Pentru a acționa conform acestor standarde am adoptat OECD Due Diligence Guidance.


  De asemenea, am implementat diferite proceduri în acest sens, inclusiv următoarele însă fară a ne limita doar la ele :
  • initializarea de discuții și anchete rezonabile cu furnizorii noștri direcți
  • informarea furnizorilor noștri direcți cu privire la dorința noastră ca ei, la rândul lor, să ia masuri similare în relația cu furnizorii lor, astfel încât să asigurăm evitarea conflictului pe parcursul întregului lanț de distribuție
  • încorporarea cerințelor de dezvăluire a furnizorului în Contractele de Furnizare și în Termenii Standard și Condițiile de Cumpărare impuse de grup
  • publicarea acestei politici și normele de aplicare pe site-ul nostru: www.imc-companies.com


  Sperăm că veți găsi utile informațiile de mai sus, în propriul dumneavoastră efort de evitare a ‘’Conflict Minerals’’.

  Pentru orice întrebări suplimentare sau preocupări create de acest subiect, vă rugam, nu ezitați să ne contactați.
  © ISCAR LTD. Manufacturer of Metalworking Tools (Iscar.com) All Rights Reserved