ISCAR održivost

Okoliš i
proizvodnja
Istraživanje i razvoj
u društvu ISCAR
Društveni
angažman
Isporuka korisničkih
usluga i etički kodeks
Sustainability
Video

Istraživanje i razvoj u društvu ISCAR

Inovacije u
istraživanju i razvoju
Produktivnost i učinkovitost
Postupci
digitalizacije
Manji
troškovi
8
Inženjeri društva ISCAR za istraživanje i razvoj GREEIN usredotočeni su na ekološke inovacije. Ulaganjima i aktivnostima za istraživanje i razvoj društva ISCAR poboljšavaju se produktivnost i učinkovitost te smanjuju troškovi i utjecaji na okoliš.
Istraživanje i razvoj igraju važnu ulogu u poboljšanju učinka industrije na okoliš, što čini važan element u održivom razvoju. Društvo ISCAR ulaže relevantne resurse radi postizanja inovacija i kompetitivne prednosti.
6
Napori u istraživanju i razvoju društva ISCAR usmjereni su na tehnologije u nastajanju i postupke digitalizacije, kao što su aditivna proizvodnja i umjetna inteligencija, i na pružanje naprednih alata i umetaka korisnicima za postizanje veće produktivnosti i smanjenje troškova.
Rezni alati iznimno su važni za poboljšanje održivosti. Iako je trošak reznih alata 4 % manji od troška strojne obrade, na takve alate otpada do 40 % svih prekida rada alatnih strojeva i neizravno utječu na 30 % ukupnog troška strojne obrade. Stoga vrijedi pravilo: što je alat izdržljiviji i učinkovitiji, to bi se više mogli smanjiti troškovi resursa i energije.  
infographics
hrCroatian