ISCAR ODRŽIVOST

Životna sredina
i proizvodnja
Istraživanje i
razvoj u ISCAR-u
Društveni
angažman
Servis za kupce,
isporuka i etički kodeks
Sustainability
Video

GREEIN Istraživanje i razvoj u ISCAR-u

Inovacije u
istraživanju i razvoju
Produktivnost
i efikasnost
Procesi
digitalizacije
Smanjenje
troškova
8
ISCAR-ovi GREEIN inženjeri za istraživanje i razvoj se fokusiraju na ekološke inovacije. Investicije i aktivnosti kompanije usmerene u istraživanje i razvoj poboljšavaju produktivnost i efikasnost, smanjuju troškove i uticaje na životnu sredinu.
Istraživanje i razvoj imaju važnu ulogu u poboljšanju ekoloških performansi industrije što ih čini važnim elementom održivog razvoja. ISCAR ulaže značajna sredstva u cilju postizanja inovacija i konkurentske prednosti.
6
ISCAR istraživački i razvojni napori usmereni su ka specifičnim novim tehnologijama i procesima digitalizacije, kao što su proizvodnja upotrebom 3D štampača i veštačka inteligencija, i pružaju kupcima napredne alate i pločice za postizanje veće produktivnosti i smanjenja troškova.
Rezni alati su od velike važnosti za poboljšanje održivosti. Bez obzira što su troškovi reznog alata manji od 4% troškova obrade, oni čine do 40% ukupnog vremena zastoja mašina i indirektno utiču na 30% ukupnih troškova obrade. Kao rezultat toga, što je rezni alat izdržljiviji i sposobniji, to se može uštedeti više resursa i energije.  
infographics
sr_RSSerbian