ISCAR Fenntarthatóság

Környezet
és gyártás
K+F az
ISCAR-nál
Társadalmi felelősségvállalás
Ügyfélszolgálati
kézbesítés és etikai kódex
Sustainability
Video

GREEIN Környezet és gyártás

Környezeti hatások
Újrahasznosítás
Fémek újrahasznosítása
Hulladékkezelés
Matrix
Költséghatékonyság
Az ISCAR egy globális fémmegmunkáló vállalat, amely egy megfelelősségi programmal igyekszik csökkenteni a környezeti hatásait és felelősséget vállalni egy zöldebb jövő kialakítása érdekében. 
A környezet felelős gondozása hosszú, bonyolult gyakorlat az ISCAR központjában és világszerte számos leányvállalatánál. A vállalat szorosan figyelemmel kíséri a termékek életciklusát és a környezetre gyakorolt hatásukat, valamint csökkenti a kockázati tényezőket. Teszi ezt kezdve a nyersanyagoktól a gyártásig, a szállításig, a felhasználáson át a csomagolásig és az életciklus végén a hulladékkezeléséig. Az ISCAR folyamatosan javítja a környezetbarát teljesítményét, elősegítve ezzel a környezet következetes és felelős megközelítését.
TEFEN AERIAL 6_2019_ (18)
Az ISCAR megfelel az ISO 14001-es Nemzetközi Szabványnak, amely a környezetbarát teljesítmény fokozása érdekében határozza meg a környezeti menedzsment rendszer követelményeit. E szabvány betartása, és a tiszta termelési folyamatok fenntartása a vállalat minden gyártóegységben kötelező.
icons-08-03
7
A környezetvédelmi, egészségügyi és biztonsági eljárásrendek célja az alkalmazottak egészségének és biztonságának védelme, valamint a környezetvédelmi szempontok támogatása, a megújuló energiaforrások, az újrahasznosítás és a hulladékcsökkentés előmozdítása mellett. 
A tungsten és a kobalt a lapkák gyártásához elengedhetetlen fémek. A cementált volfrám-karbid újrahasznosítható a leselejtezés után. Az ISCAR rendszeresen összegyűjti a fémhulladékot és a keményfémeket ügyfeleitől, hogy biztosítsa ezeknek a fenntartható fémeknek az üzemekben történő újrahasznosítását vagy a felvásárlóknak történő értékesítését. A közvetlen újra-felhasználás legegyszerűbb módja az elhasznált szerszámok felületének újracsiszolása, vagy a kopott szerszámok újjáépítése. A keményfém hulladék összegyűjtése és a kopott keményfém szerszámok csiszolása tisztább környezetet biztosít.
3
2
A hulladékok ártalmatlanítása egy kiemelt folyamat, ahol ezek összegyűjtése, újrahasznosítása és elhelyezése napi szinten történik a legmegfelelőbb kezelés biztosítása érdekében. A hulladékgazdálkodási program módszereinek nyomon követését és ellenőrzését a vállalat központi vezérlőtermében található, fejlett, dedikált számítógépes rendszer látja el. 
Az ISCAR fenntartható gyártási módszerekkel hoz létre forgácsolószerszámokat és lapkákat, olyan gazdaságos eljárások révén, amelyek minimalizálják a negatív környezeti hatásokat, miközben segítenek megőrizni az energiát és a természeti erőforrásokat. Az ISCAR ISO 45001 tanúsítvánnyal rendelkezik, amely a biztonsági előírásokat szabályozza, valamint ISO 50001-es tanúsítvánnyal, amely az energiával kapcsolatos kérdésekről rendelkezik.
ISO_icons-03
Az ISCAR egyedi menedzsment-szoftverével működő MATRIX szerszámkiadó automaták csökkentik a költségeket, garantálják a teljesítménynövekedést, valamint optimalizálják a raktárkészletet. Továbbá ésszerűsítik a beszerzést, kontrollálják az egységenkénti költségeket és segítenek a megmunkáláshoz legideálisabb szerszám kiválasztásában, mindezt a fenntartható gyártás érdekében.
MATRIX-GROUP2018_1
A fenntartható gyártás egyben költséghatékony is. A berendezések és folyamatok hatékonyságának javításával a vállalat csökkentette az energiafelhasználást, a gyártási időt, a hulladékot, és a nyersanyag-felhasználást, ami jelentős költségmegtakarítást jelent az ISCAR és ügyfelei számára.
hu_HUHungarian