ISCAR Sustainability

Milieu
en productie
R&D
bij ISCAR
Maatschappelijke
betrokkenheid
Klantenservice en
ethische code
Sustainability
Video

GREEIN Milieu en Productie

Milieu-impact
Recycling
Recycling van metalen
Afvalverwerking
Matrix
Kostenbesparing
ISCAR is een wereldwijd metaalbewerkingsbedrijf dat streeft naar een minimale milieu-impact en conformeert zich aan het nalevingsprogramma dat zich inzet voor een verbeterde omgeving. 
Het milieu met grote zorg behandelen is in de praktijk een lange en ingewikkelde route geweest op het hoofdkantoor van ISCAR en bij zijn vele dochterondernemingen over de hele wereld. Het bedrijf houdt de impact op het milieu nauwlettend in de gaten door risicofactoren te verminderen en de levenscycli van producten aan te pakken, van grondstof tot productie, transport, toepassing, verpakking en end-of-life management. ISCAR verbetert voortdurend de milieuprestatiewaarden om een consistente en verantwoorde benadering van zijn omgeving te garanderen.
TEFEN AERIAL 6_2019_ (18)
ISCAR houdt zich aan de internationale normen ISO 14001, die de vereisten specificeren voor een milieubeheersysteem om milieuvriendelijke prestaties te verbeteren. Het bedrijf verbindt zich aan deze norm in alle productie-eenheden om schone productieprocessen te behouden.
icons-08-03
7
Het milieu-, gezondheids- en veiligheidsbeleid is opgesteld om de gezondheid en veiligheid van werknemers te beschermen en tegelijkertijd milieuoverwegingen te ondersteunen naast het bevorderen van hernieuwbare energie, recycling en afvalvermindering. 
Wolfraam en kobalt zijn strategische metalen die worden gebruikt om wisselplaten te vervaardigen. Gecementeerde wolfraamcarbiden komen beschikbaar voor recycling wanneer deze worden verpoederd. ISCAR verzamelt regelmatig schroot en carbide van zijn klanten om ervoor te zorgen dat deze duurzame metalen in fabrieken worden gerecycled of aan derde worden verkocht. De eenvoudigste benadering voor direct hergebruik is om gebruikte gereedschappen te slijpen om versleten gereedschappen weer op te knappen of opnieuw op te produceren. Het opvangen van schroot en het slijpen van versleten hardmetalen gereedschappen zorgt voor een schoner milieu.
3
2
Afvalverwijdering wordt met hoge prioriteit behandeld, waarbij de inzameling, recycling en afzetting van afvalmaterialen dagelijks wordt uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het op de juiste manier wordt verwerkt. Het afvalbeheerprogramma omvat het monitoren en controleren van de methoden door gebruik te maken van een zeer geavanceerd speciaal computersysteem in de centrale controlekamer van het bedrijf. 
ISCAR past duurzame productiemethoden toe om geavanceerde snijgereedschappen en wisselplaten te maken door middel van economisch verantwoorde processen, negatieve milieueffecten minimaliseren en tegelijkertijd energie en natuurlijke hulpbronnen spaart. ISCAR is gecertificeerd met zowel ISO 45001, dat voldoet aan de veiligheidsvoorschriften, als ISO 50001 dat voldoet aan energie gerelateerde kwesties.
ISO_icons-03
De MATRIX-familie van geautomatiseerde gereedschap uitgifte, aangestuurd door ISCAR's unieke managementsoftware helpen bij het verlagen van de kosten, het garanderen van de productie-output, het optimaliseren van voorraadniveaus, het stroomlijnen van de inkoop, het beheersen van de kosten per eenheid en het selecteren van de juiste gereedschappen voor de klus, dit alles om een duurzame productie te garanderen.
MATRIX-GROUP2018_1
Duurzaam produceren is kostenbesparend. Door de efficiëntie van apparatuur en processen te verbeteren, heeft het bedrijf het energieverbruik significant verlaagd, de productietijd verkort, afval verminderd en minder materiaal gebruikt, wat allemaal aanzienlijke kostenbesparingen oplevert voor ISCAR en zijn klanten.
nl_NLDutch